Starta en onlinebusiness som extrainkomst

Starta en onlinebusiness som extrainkomst

Det absolut lättaste sättet att starta upp ett företag är medan du fortfarande har ett jobb. Idag finns det många som driver en egen onlinebusiness hemifrån. Fördelen med en onlinebusiness är att den är lätt att starta och sällan kräver någon stor investering.

Onlinebusiness

En onlinebusiness är ett företag som du driver på internet. Det kan vara en webbhandel, en stor och välbesökt blogg, en YouTubekanal, ett konsultföretag eller så säljer du en tjänst som att skriva, fotografera eller skapa webbsidor. Det finns många slags onlineföretag. Även om du inte kan så mycket om att vare sig driva företag eller ha egen hemsida, så kan du faktiskt lyckas. När du startar ditt företag behöver du vanligtvis en egen hemsida. Det kostar dig ett par hundralappar per år att ha egen hosting och domän. Ditt domännamn måste vara detsamma som ditt företagsnamn. Det finns personer som skapar ett slags varumärke/företag kring sig själva. Du håller på med löpning. Startar en blogg och en YouTubekanal kring löpning. Till bloggen har du en webbhandel och du erbjuder coaching, både IRL och online. Du väljer själv om du ska vara anonym eller använda ditt eget namn. Dock kommer du har större möjligheter att tjäna pengar om du har ett företag med ditt namn och bild.

Starta upp ditt företag

Oavsett vilket slags företag som du vill starta upp online, så är det smartast att göra det medan du fortfarande har en annan inkomst. Antingen lönearbete eller som student. Börja med att skaffa hosting och domän. Börja sedan att arbeta med din idé. De personer som lyckas bygga upp ett onlineföretag är de som är beredd på att misslyckas och göra om. Det viktigaste är faktiskt uthållighet, och naturligtvis att du har en bra idé att sälja. Besluta dig för att arbeta med ditt företag 30 minuter varje vardag. Det blir två och en halv timme i veckan. Att arbeta med projektet varje vardagskväll kommer hjälpa dig att både hålla ut och att få företaget att växa. Konkurrensen på nätet är stor, så det kan vara smart att hitta en nisch som du både kan mycket om, men som inte så många andra håller på med. Du bör också börja marknadsföra dig på en gång, genom sociala medier eller annonser.