Starta karriären på bästa sätt

Starta karriären på bästa sätt

Du är ung och ska påbörja din karriär. Det är en härlig känsla ha livet framför sig och möjligheten att uppnå dina drömmar. Starta din karriär på bästa sätt och lägg en grund som håller in i framtiden. Det är det bästa sättet att långsiktigt få en bra lön och god ekonomi.

Hitta jobbet eller traineeplatsen

Det är en speciell känsla att vara klar med sin utbildning och ta första klivet ut på arbetsmarknaden på riktigt. Inte bara ett extrajobb, utan för att långsiktigt bygga en karriär. Börja tjäna pengar så att du kan bo i en trevlig lägenhet eller resa. Förutom att skapa dig en skön vardag: det är roligt att jobba. Få intellektuella utmaningar, projekt som du ansvarar för och naturligtvis arbetskamrater. De flesta människor trivs att arbeta och vill ha ett jobb som känns meningsfullt. När du ska ta första klivet i karriären är det smart att börja hos Bravura. Bravura är ett bemanningsföretag som hjälper dig att hitta heltidsjobb, deltidsjobb och även en traineeplats. Det fina med just bemanningsföretag är för det första att det är ett smart sätt att snabbt få ett jobb. Så att du kan börja betala dina räkningar och känna på arbetslivet. För det andra behöver du inte spendera massa tid på att söka jobb, utan bemanningsföretaget hjälper dig att hitta jobbet. Det är också många företag som föredrar att söka ny personal via rekryteringsföretag, vilket ger dig stora möjligheter att kunna få en fast anställning. Du kan också söka en traineeplats. Det är särskilt smart om du vill få in en fot på ett riktigt intressant företag. Gå in på Bravura som är ett Rekryteringsföretag som riktar sig till Next generation professionals, som vill hjälpa karriärsugna unga människor att lyckas på arbetsmarknaden.

När du börjar jobba

Skola och arbetsliv är ofta två skilda saker. I skolan lär du dig kunskap som är bra att ha, men arbetslivet innebär så mycket mer. När du börjar på ett nytt ställe kan det vara klokt att medvetet observera och lära dig av dina arbetskamrater. Inte bara själva arbetet, utan även den sociala miljön. Var noggrann med de små detaljerna, som att alltid ställa kaffemuggen i diskmaskinen, plocka undan skräp och vara villig att göra lite extra. Behöver någon kopiera papper under ett möte, så erbjuder du dig omgående att gå till kopieringsrummet. Fokusera på ditt arbeta och leverera. Det är alltid vad du gör som är det viktiga, inte vad du säger att du kan. Det är också klokt att ha koll på klädkoden. Om du har fått en tjänst på ett företag bör du gå ut på nätet och se hur folk verkar vara klädda. Titta på bilderna på Facebook, Instagram och hemsidan. Är det skjorta/blus eller tröja som gäller. När du är på en arbetsplats får du betalt för att representera arbetsplatsen och därför är det klokt att hålla sig till rätt klädkod. Arbeta väl, så kommer du kunna bygga upp en intressant karriär. Det är en viktig grund för att få en bra ekonomi som hjälper dig att leva ett skönt liv.