Rensa upp i ekonomin och gör den hållbar

Rensa upp i ekonomin och gör den hållbar

När du har bra kontroll över din privatekonomi kommer du att må bättre och känna dig trygg. Om du känner att du inte riktigt har den kontrollen du önskar finns det bra knep som du kan anamma för att få en sund ekonomi och en trygg vardag. Att betala av onödiga konsumtionslån är en viktig del i en hållbar ekonomi. Om du inte kan betala av konsumtionslån i ett bräde kan du gå in på Nstart och läsa mer om hur du kan samla dina lån till ett nytt lån och därmed sänka dina månadskostnader. Ett samlingslån som Nstart erbjuder kan vara det du behöver för att få en bättre situation. Nstart vill bidra till att du ska kunna stabilisera och förbättra din privatekonomi. När du samlar ihop lån till ett kan du få en betydligt bättre ränta som gör stor skillnad för din ekonomi.

Trygghetsbuffert och en akutbuffert

När du har samlat ihop dina lån är det en bra idé att försöka spara ihop till en akutbuffert som du kan använda när det oväntade händer. När du har en lite större summa pengar sparad behöver du inte låna om kylen skulle gå sönder eller bilen måste lagas akut. En akut buffert kan bestå av ungefär 10 000 till 30 000 kronor. Du kan sedan utöka akutbufferten till en större trygghetsbuffert som består av ungefär 2-3 månadslöner. Att ha en buffert av något slag är en enorm trygghet och något som gör att du kan slappna av mer kring ekonomin.

Månadsspara regelbundet

Efter du har sparat ihop till en buffert kan du börja månadsspara regelbundet. Du kan välja att spara till något specifikt som en resa eller bara spara för att ha möjlighet att göra saker när tillfälle ges. Gör ett automatiskt sparande som dras från ditt bankkonto direkt när lönen kommer, för att verkligen se till att sparandet blir av. När du har ett sparande kommer du att ha utrymme i din ekonomi för semestrar och andra trevligheter. Du kan med fördel spara i olika högar som ska gå till olika saker.