Samla mindre lån och få mer pengar över

Samla mindre lån och få mer pengar över

Bland det enklaste och mest effektiva du kan göra redan idag för att förbättra din ekonomi är att samla dina lån. Dina kreditkort, sms-lån och avbetalningar på kläder och datorn kostar dig mycket mer än du tror.

Samla lånen

Det är lätt att ta ett lån, särskilt om du känner dig stressad eller har dålig ekonomi. Du behöver en ny dator, köpa kläder eller handla mjölk. Då är det lätt att ansöka om ett kreditlån, sms-lån eller köpa på avbetalning. Nästan alla gör det. Men det förstör faktiskt din ekonomi. Alla dessa små lån med hög ränta blir som en grop som det är svårt att komma upp ifrån. Men det går: när du samlar dina lån till ett enda stort lån hos en seriös bank kommer du att sänka räntan rejält. Alla smålån blir avbetalda och du slipper få en massa kuvert i brevlådan eller hos Kivra. Gå in på Advisa och samla dina kredit- och sms-lån och ta ett första steg till en bättre ekonomisk framtid.

Fördelar med att samla lånen

Det finns bara fördelar med att samla mindre lån. Först och främst kommer du att betala mindre varje månad eftersom ett stort lån med låg ränta är mycket mer fördelaktig än flera små lån med hög ränta. Du kommer alltså spara hundralappar redan till månadsskiftet. För det andra minskar du risken att få påminnelseavgifter och hamna hos inkasso eller Kronofogden. Varje litet lån kan vara ett framtida problem. Med ett lån har du bara en räkning att betala av. Att satsa på. För det tredje kan du ta dig vidare i livet. Sms-lån, kreditkort och avbetalningar hjälper dig faktiskt inte framåt. Du sitter bara fast i en lånefälla som efter ett par år känns normal. Du märker inte hur dåligt det är för din ekonomi och hälsa. Dina möjligheter i livet.

Nästa steg

För många handlar det inte bara om att få ner räntan, utan också att medvetet börja arbeta på ekonomin. Du har fått en chans att verkligen skapa en bättre framtid. Det finns egentligen tre saker som du ska fokusera på: betala av ditt lån för att en dag bli skuldfri; bygga upp ett sparkapital och börja investera eller på annat sätt få passiv inkomst. Börja med att skapa en budget. Besluta dig för hur mycket du ska spara varje månad och hur mycket som du ska använda för att investera i aktier. Sedan försöker du betala av ditt lån snabbast möjligt och så undviker du sms-lån för resten av ditt liv.