Gå plus på semestern

Gå plus på semestern

Tänkt dig att kunna åka iväg på semester och faktiskt inte förlora en massa pengar. Semestern behöver inte länsa plånboken och bankkontot. Här kommer tips på hur du faktiskt kan vända semestern till din ekonomiska fördel.

Åka på semester

För många av oss är semestern en del av årets höjdpunkter. Det är härligt att åka iväg, att få upptäcka nya platser i Sverige och utomlands. Men att åka på semester kostar pengar. Förvisso får de flesta av oss semesterersättning från sitt jobb, men plånboken brukar ändå gapa tämligen tom efter två veckor på Kanarieöarna eller tre veckors bilsemester i Sverige. Särskilt som många svenskar gärna åker på semester flera gånger om året.

Inkomst på semestern

Det finns olika sätt som du kan få inkomst på under semestern. Du kan skapa en blogg där du skriver om resor och olika resmål, som resemagasinet Vagabond i ett miniformat. Det finns personer som bokstavligen reser på heltid, bloggar och skapar filmer kring sin resa, samtidigt som de tjänar pengar. Dock är det någonting som är svårt för många. Däremot kan du under semestern ta mycket fina bilder som du lägger ut på din blogg eller på en bildbank. Har du en YouTube-kanal kan du skapa informativa filmer om olika resmål, och på så vis kunna tjäna lite pengar på din semester.

Du kan också byta boende. Istället för att hyra boende, så byter du boende med någon annan. Då har du sparat in många tusenlappar. Du kan också välja att hyra ut din bostad när det händer något särskilt i din hemstad. Om du bor i Stockholm är det mycket smart att lägga ut huset eller lägenheten på Airbnb under högsäsong och bokstavligen tjäna 10 000 kronor i veckan.